Je eigen trouwkaarten maken

Trouwkaart maken

Een van de belangrijkste aspecten van elke bruiloft zijn de uitnodigingen. Niet alleen moeten ze opvallend en mooi zijn, maar ze moeten ook alle informatie die je gasten nodig hebben om jullie grote dag bij te wonen goed overbrengen. Hoewel je op veel plaatsen kant-en-klare uitnodigingen kunt kopen, kan het maken van je eigen uitnodigingen een leuke en unieke manier zijn om je eigen persoonlijke touch aan je trouwdag te geven. Lees verder om te leren hoe je je eigen trouwkaarten maakt!

Benodigdheden die je nodig hebt 

– Cardstock (voor de basis van je uitnodiging)

– Printpapier (voor de tekst van je uitnodiging)

– Enveloppen (om je uitnodigingen te versturen)

– Decoratief papier of versieringen (optioneel)

– Een printer

Stap één: kies je ontwerp 

De eerste stap bij het maken van je eigen uitnodigingen is het kiezen van het algemene ontwerp. Wil je iets eenvoudigs en elegants? Gedurfd en kleurrijk? Als je eenmaal een idee hebt in welke richting je wilt gaan, kun je beginnen met het verzamelen van inspiratiebeelden. Pinterest is een goede plek om te beginnen, maar je kunt ook in tijdschriften of online kijken voor andere ideeën. Als je eenmaal wat inspiratie hebt, is het tijd om te beginnen met ontwerpen! 

Denk eraan, dit is jullie bruiloft en er zijn geen regels als het gaat om creativiteit, dus wees niet bang om elke kleur, lettertype of afbeelding te gebruiken die jullie willen! 

Stap twee: beginnen met ontwerpen 

Zodra je een idee hebt van hoe je wilt dat je uitnodigingen eruit zien, is het tijd om ze te gaan ontwerpen! Als je niet zeker bent van je ontwerpvaardigheden, zijn er veel programma’s en websites die sjablonen aanbieden die het een stuk makkelijker maken. Canva is een geweldige optie die zowel gratis als betaalde sjablonen aanbiedt. Een ander programma dat goed is voor beginners is Microsoft Word. Als je enige basiservaring hebt met ontwerpen, is Photoshop ook een goede optie om complexere ontwerpen te maken. 

Stap drie: Formatteren en afdrukken 

Nadat je alles hebt ontworpen en tevreden bent met het resultaat, is het tijd om alles correct op te maken, zodat het correct wordt afgedrukt op het door jou gekozen papier. Als je bijvoorbeeld cardstock gebruikt voor de basis van je uitnodiging, moet je ervoor zorgen dat alles goed wordt gecentreerd en opgemaakt, zodat het mooi wordt afgedrukt op cardstock. Hetzelfde geldt voor eventuele decoratieve elementen die je gebruikt – zorg ervoor dat ze correct zijn geplaatst, zodat ze niet worden afgesneden wanneer ze worden afgedrukt! 
Je eigen trouwkaarten maken lijkt in eerste instantie misschien een ontmoedigende taak, maar met een beetje planning en creatief denken is het eigenlijk heel gemakkelijk! En het belangrijkste is dat je, door je eigen kaarten te maken, prachtige uitnodigingen krijgt die jullie unieke stijl als koppel perfect weerspiegelen.