De voor,- en nadelen van de akoestische en digitale piano.

  • Home
  • Hobby
  • De voor,- en nadelen van de akoestische en digitale piano.

Wil je binnenkort een nieuwe piano aanschaffen, maar ben je er toch nog niet helemaal over uit of je beter voor een akoestische of digitale piano kunt gaan? Wij bespreken hieronder de voor,- en nadelen om je te helpen bij je keuze.

Voordelen akoestische piano

Deze kies je voor de échte piano ervaring en is een plus voor de gevorderde muzikant. De akoestische piano is uniek in zijn geluid en kies je ook alleen voor de échte piano experience. Ook zul je hier lang plezier van houden aangezien de akoestische piano’s lang goed blijven in hun waarden. Zelf na jarenlang gebruik, zou je deze piano nog steeds voor een prijs dichtbij de nieuwprijs kunnen verkopen. Door dit jarenlange behoud van zijn goede klanken, gaat de akoestische piano generaties lang mee.

Nadelen akoestische piano

Deze piano schaf je aan voor een hogere prijs in vergelijking tot de digitale piano. Ook zul je hem vaker moeten onderhouden, zoals het regelmatig opnieuw laten stemmen, wat ook extra kosten met zich mee brengt. Door zijn grootte en zware gewicht is het geen piano die je even makkelijk met je meeneemt. Ook zul je met deze piano door de diepe akoestiek meer trillingsgeluiden kunnen ervaring, wat voor sommige muzikanten als storend ervaren zou kunnen worden.

Voordelen digitale piano

De digitale piano kun je aanschaffen voor een veel lagere prijs dan de akoestische piano. De piano is makkelijk mee te nemen onderweg, door een handig inklap systeem en door de mogelijkheid van het aan te kunnen sluiten op de computer, is het ook mogelijk tijdens het spelen gelijk digitale opnames te maken. Je hebt door zijn digitale systeem de mogelijkheid meerdere klanken na te bootsen in plaats van alleen het pianogeluid. Ook heb je hierbij de keuze te spelen in de silent piano modus, waardoor niemand ‘s avonds last van je zal hebben tijdens het spelen.

Nadelen digitale piano

De digitale piano zal snel teruglopen in zijn waarden, aangezien het algemeen bekend is dat deze piano en zijn klankkast minder lang goed blijft. Ook heeft de piano natuurlijk een kunstmatig geluid, wat vaak storend kan zijn voor gevorderden spelers.

Tags: