Wilt u een rubberboot kopen?

Bent u van plan een rubberboot te kopen? Rubberboten hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van boten die vast van vorm zijn. De meest voor de hand liggende hiervan is natuurlijk dat ze makkelijk te vervoeren zijn. Ze zijn hierdoor gemakkelijk te vervoeren op vakantie of mee te nemen in een tas. Ze bieden ook veel comfort dankzij hun zachte rubberen oppervlakte. Bij een watersport speciaalzaak bieden ze vaak verschillende opties met uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Dus er is voor ieder persoon genoeg keuze aan diverse rubberboten. Waaronder rubberboten, RIB, Air Decks, opblaasbare boten. Hieronder geven wij u graag enkele handige tips voor een rubberboot kopen.

Waar op te letter bij het kopen van een rubberboot?

De bodem van een boot bepaalt zijn stabiliteit. Voor het meer serieuze vaar werk is het wellicht de optie om een boot te kiezen waarvan de bodem iets weg heeft van een schip. De bodem loopt iets in een punt. Het geeft een rubberboot iets meer vaar eigenschappen en zal de boot stabieler liggen wanneer het vaart zal maken. Het nadeel is dat deze type rubberboten iets meer ruimte in beslag nemen wanneer u hem wilt opslaan. Wilt u een boot om in zee rond te varen? Dan zou u kunnen kiezen voor een RIB. De afkorting RIB staat voor de Engelse term “Rigid Inflatable Boat”. Het betekend dat het een vrij stevige opblaasbare boot is. Een RIB Boot heeft een scherpe polyester romp wat zorgt voor stabiele vaareigenschappen. Daarnaast is het gepoedercoat om corrosie en zout water te weerstaan. Soms komt een RIB met een buitenboordmotor en een stuurconsole. Hiervoor hoeft u niet specifiek een buitenboordmotor te kopen.

Wilt u toch een kleinere boot? Dan kunt u kiezen voor een Air Deck. Een Air Deck wordt vaak gebruikt als bijboot bij een grote zeilboot. Mensen kiezen vooral voor een Air Deck als men de boot makkelijk (ingepakt) in de auto kan leggen om er een dagje mee te gaan varen en om vervolgens aan het eind van de dag de boot weer in te pakken en mee naar huis te nemen. Dit heeft een opblaasbare bodem die samen met de boot als één geheel kan worden opgeblazen.

Buitenboordmotoren voor rubberboten

Om met een rubberboot te kunnen varen is naast een rubberboot is ook een motor nodig. U kunt kiezen uit een benzine buitenboordmotor of elektrische buitenboordmotor. In enkele vaargebieden is het alleen nog toegestaan om elektrisch te varen. U kunt zomaar een boete krijgen. Dus kijk goed naar het gebied waar u wilt gaan varen voordat u een motor aanschaft. Ga desnoods naar een vaarschool om informatie hierover te vragen. Als uw rubberboot in combinatie met het motor te snel is heeft u een vaarbewijs nodig. Als u een te snelle rubberboot koopt is het verplicht om een brandblusser en zwemvest voor elke opvarende aan boord te hebben. Ook moet uw boot geregistreerd zijn.

Bent u opzoek naar een erkend bedrijf voor het kopen van uw rubberboot?

Is dit de eerste keer dat u een rubberboot aanschaft en weet u niet wat het beste bij u past?

Geen probleem dit is heel begrijpelijk. U kunt naar een vaarschool of een watersport speciaalzaak gaan. Zij kunnen u voorzien van de correcte informatie. Ze kunnen samen met u kijken welke rubberboot het meeste geschikt is voor u. De meeste watersport speciaalzaken een showroom waar u diverse boten kunt bekijken. Een rubberboot aanschaffen en bedienen is niet gemakkelijk. Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent hoe u met het product moet omgaan.

 

Tags: