Uw woning verkopen voordat u gaat verhuizen

De plannen worden nu dan eindelijk doorgevoerd. U wilt afscheid nemen van uw huis in Sint-Michielsgestel en een nieuw deel van uw leven inwijden. Uw huis verkopen Sint-Michielsgestel kent een soepeler proces in samenwerking met een verkoopmakelaar aan uw zijde. Let hier van te voren goed op dat u niet direct met de eerste beste makelaar in samenwerking gaat. Leer een aantal makelaars kennen en kom tot een geschikte makelaar waarbij het gevoel goed ligt. En gaat u voor een internetmakelaar of een traditionele makelaar? Een traditionele makelaar is uiteraard prijziger dan een internetmakelaar. Maar vergeet niet dat u als verkoper met een internetmakelaar meer verantwoordelijkheid zal hebben. Met een traditionele makelaar zult u de taken kunnen verdelen.

Uw woning in Sint-Michielsgestel verkopen

Laat u in deze fase dus goed begeleiden door een verkoopmakelaar aan uw zijde. Een makelaar Sint-Michielsgestel kent de buurt en de woningmarkt als geen ander. U heeft geheel zelf in de hand wie welke taken zullen krijgen. Hier kunt u denken aan het zoeken van potentiële kopers tot de overdracht naar de notaris. Dit kunt u allemaal zonder zorgen overlaten aan de makelaar en bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen verzorgen. Met de kennis kan het ook gunstig zijn om het toch over te laten aan de makelaar. Er kan onderhandeld worden over de vraagprijs en wellicht kunt u er meer uithalen. De potentiële kopers kunnen ook voldoende ingelicht worden over gebreken aan de woning en de nabijgelegen voorzieningen in de wijk en omgeving.

Enige tips om het verkopen van uw woning soepeler te laten lopen

Een aantal kleine handelingen uitvoeren kunnen al een flink verschil maken tijdens het verkoopproces. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om enige gebreken aan de woning op te knappen voordat u het gaat verkopen. Een kleine handeling als een loszittende deurklink kan al een enorm verschil maken betreft de verkoopprijs. Zorg ook voor een opgeruimd huis om het oog van de potentiële koper te verbazen en te enthousiasmeren. De promotiemix kan ook een enorm verschil maken. Zorg voor professionele foto’s en een uitgebreide omschrijving van de woning. Vertel wellicht iets over uw ervaringen betreft het wonen in Sint-Michielsgestel.

De geschikte verkoopmakelaar aan uw zijde

Er is wellicht enige inzet nodig om tot een makelaar te komen die bij u zal passen. Het is voornamelijk lastig als dit de eerste keer is voor u. Maar geen zorgen. Mocht u enige kennissen hebben die eerder een makelaar hebben ingeschakeld, vraag dan rond hoe hun ervaringen hierbij waren. En u kunt ook altijd naar een adviesbureau of onafhankelijke adviseur stappen met al uw vragen over dit gehele verkoopproces. Dan zal er samen met u gekeken worden naar een geschikte makelaar.

Tags: