Een intermediair verzekering wordt afgesloten door een tussenpersoon

Heel veel mensen hebben een tussenpersoon voor hun verzekeringen. Ook voor het afsluiten van autoverzekeringen. Zeker oudere mensen maken nog vaak gebruik van een tussenpersoon omdat het ‘vroeger’ niet mogelijk was om als particulier zelf een verzekering af te sluiten bij een verzekeringsbedrijf. Een tussenpersoon had vaak een klein verzekeringskantoor in de buurt en kwam bij de mensen thuis. Tegenwoordig kun je nog steeds gebruik maken van een intermediair of verzekeringsadviseur. Alleen gaat alles steeds vaker via internet en komt deze niet (meer zo vaak) bij iemand thuis. De tussenpersoon, intermediair of verzekeringsadviseur, bemiddelt tussen jou en de verzekeringsmaatschappijen. Deze tussenpersoon weet alles van verzekeringen en kan je hierover adviseren. Wanneer jij een autoverzekering afsluit via een intermediair krijgt deze een (jaarlijkse) provisie van de verzekeringsmaatschappij. Deze provisie vind je ook terug op de rekening die je van de verzekeringsmaatschappij ontvangt.

Is een intermediair verzekering anders dan een ‘gewone’ verzekering?

Je zou denken dat een intermediair verzekering anders is dan een ‘gewone’ verzekering maar dat is niet zo. Het enige verschil is dat de intermediair ofwel tussenpersoon deze verzekering voor jou heeft afgesloten. Een intermediair weet veel van verzekeringen en treedt vaak op als verzekeringsadviseur. Wil je bijvoorbeeld een autoverzekering afsluiten via een intermediair dan krijg je advies en deelt de intermediair zijn kennis en ervaring met jou. Hierdoor wordt de best passende verzekering voor jou uitgezocht. Wanneer jij dat wil kan de intermediair alle verzekeringen voor jou afsluiten. Dit kan hij doen bij verschillende, of bij één, verzekeringsmaatschappij. Dan kun jij ook gebruik maken van pakketkorting. Als jij met jouw auto schade maakt geef je dat door aan de intermediair. Hij regelt alle zaken met de verzekeringsmaatschappij. Omdat een intermediair een dossier bijhoudt wordt voorkomen dat je dubbel verzekerd bent.

Zonder tussenkomst van een intermediair je autoverzekering afsluiten is goedkoper

Wanneer je bijvoorbeeld een autoverzekering afsluit via een intermediair of verzekeringsbureau dan krijgt deze een provisie. Zij willen natuurlijk een zo hoog mogelijke provisie en die wordt vaak gegeven door de grootste, en dat zijn beslist niet altijd de goedkoopste, aanbieders van verzekeringen. Ook het afwikkelen van schades duurt door de tussenkomst van een intermediair vaak langer. Met de komst van internet is het een stuk makkelijker geworden om zelf de verzekeringspremies van verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld eenvoudig je gegevens invoeren op de website van autoverzekeringen.nl. Autoverzekeringen.nl maakt geen deel uit van welke verzekeringsmaatschappij dan ook en is hierdoor onafhankelijk. Dat maakt dat je alle verzekeringsmaatschappijen objectief kunt vergelijken.

Tags: