Wie een kleine slaapkamer niet eert, is het grote niet weerd!

  • Home
  • Wonen
  • Wie een kleine slaapkamer niet eert, is het grote niet weerd!

Hedendaags met het dalende woonaanbod en stijgende huurprijzen zit u snel vast aan een beperkt aantal vierkante meters als slaapruimte. Hierdoor moet je creatief zijn en uit elke centimeter het meest halen. Hierbij komen wel veel vraagstukken kijken. Waar moeten al je kleding, spullen en meubels geplaatst worden? Hier wat ideeën die jou hopelijk kunnen helpen in het totaalplaatje van jouw slaapruimte!

Efficiënte meubel gebruik

Het belangrijkste en middelpunt van je kamer is het bed. Hier wordt het belangrijkste activiteit van de kamer gedaan, namelijk slapen. Een bed kan wel het meeste m2’s van je kamer in beslag nemen. Daardoor is het belangrijk op het bed efficiënter te maken en het multifunctioneel te gebruiken . Door bijvoorbeeld een bed met opbergruimte aan te schaffen combineer je een kast en een bed. Hierdoor bevredig je voor jezelf twee essenties  voor in je slaapkamer. Ook is een hoogslaper met bureau een effectieve manier om je slaapkamer mee in te richten. Een bureau is in principe niet erg praktisch als je een kleine slaapkamer inricht. Hierdoor neem je evenveel ruimte in beslag met je slaapkamer en bureau. Daarbij is het handig om te weten dat je ook verticaal gezien veel ruimte hebt om mee te werken!

Haal meer uit je muren

Over verticaal gesproken. De muren kunnen op deze manier ook gemaximaliseerd worden. De ruimte nabij de deur kan prima ingericht worden op een dusdanige manier dat u er geen last hebt van hebt en er juist ultieme profijt uit kunt halen! In de vorm van ophangen van planken en het neerzetten van kasten is het mogelijk om het meest uit uw muur ruimte te halen. Daardoor kunnen de muren je eenvoudig voorzien in benodigdheden voor in een slaapkamer.

Tips and tricks

Er wordt geadviseerd om veel lichte tinten en voornamelijk een witte kleur te geven.  Dit geeft namelijk niet zo’n schreeuwerig gevoel. Verder is het handig om veel opbergruimtes te hebben waardoor je alles netjes kan houden en alles ook netjes aanvoelt. In een kleine slaapkamer is het verder het essentieel dat je alle ruimte gebruikt die er te gebruiken is. Zo kun je met TV-meubels ook weer de ruimte boven en naast de tv gebruiken voor extra opbergruimte en sfeer. Daarnaast kun je een schoenenkast aanschaffen die zorgt voor orde, netheid en efficiënt gebruik van de ruimte

Een kleine slaapkamer inrichten is veel leuker en interessanter dan een grote slaapkamer inrichten. Dit geeft je de mogelijkheid om jezelf om extra creatief te zijn. Hierdoor maak je het inrichten van een slaapkamer boeiend en uitdagend en kan je pas echt genieten van het eindresultaat!

Tags: