Welke vloersoort is het beste voor mijn nieuwe woning?

  • Home
  • Wonen
  • Welke vloersoort is het beste voor mijn nieuwe woning?
vloersoort

Wanneer je een huis hebt gekocht moet je bij het inrichten van de woning met veel dingen rekening houden. Het is namelijk belangrijk om een goede huisstijl te kiezen die bij jouw gezin past. Je kan alles inrichten zoals jij het wilt, maar je wilt natuurlijk niet te veel geld kwijt zijn. Je wilt kunnen besparen op de onderdelen waar mogelijk en daarom is het belangrijk om in alle details te duiken. Vloeren zijn enorm duur en daarom is het handig om je goed te verdiepen in wat voor vloersoort je daadwerkelijk wilt. In dit artikel neem ik een paar vloersoorten met je door.

Houten vloeren

Om te beginnen zijn houten vloeren en laminaat vloeren erg handig. Ze zijn makkelijk aan te leggen, zijn erin alle prijsklasse en passen door hun unieke en mooie uitstraling goed in elke woning. De vloeren worden vooral geliefd door hun uitstraling maar zijn ook erg duurzaam. Een investering die dus lang mee gaat, mits je de vloeren goed onderhoud. De vloersoort kan namelijk niet tegen vocht en het is belangrijk om hier rekening mee te houden.

PVC Vloeren

Een mooie PVC vloer is over het algemeen een stukje duurder als een houten vloer. PVC vloeren worden gezien als de namaak versies van de houten vloeren. Doordat PVC een stevig materiaalsoort is, hebben de vloeren wat extra voordelen. Zo is de vloersoort nog duurzamer en kan die jarenlang mee gaan. Verder is de vloer erg stevig en hierdoor zullen deukjes en krasjes amper ontstaan. Ten slotte is de vloersoort ook nog eens waterafstotend en hierdoor makkelijk schoon te houden.

Tegels

Nu we de twee bekendste vloersoorten hebben gehad wil ik nog even wat dieper ingaan op tegelvloeren. Tegelvloeren zijn vloeren die voor veel mensen zeker betaalbaar zijn en veel voordelen hebben. Zo zien ze er mooi uit en gaan ze lang mee. Echter kunnen ze koud aanvoelen en daardoor is vloerverwarming een aanrader, maar dit is natuurlijk weer een extra investering.

Zoek je nog een betaalbare vloer van goede kwaliteit? Neem dan een kijkje op martijndewitvloeren.nl voor de beste vloeren die er in Nederland te vinden zijn.

Tags: