Waar je op moet letten bij je alledaagse zetten

  • Home
  • Wonen
  • Waar je op moet letten bij je alledaagse zetten

Ben jij een echte thee of koffie leut? En deel je deze passie graag met je gasten of medebewoners? Dan is het natuurlijk heel fijn als je je alledaagse activiteiten net iets beter kunt maken. In dit artikel zal ik dat met je delen!

Koffie

De gemiddelde nederlander drinkt minstens wel één kop koffie per dag (en misschien nog wel meer). Dit dagelijkse ritueel geeft je toch weer een beetje energie waardoor je de dag doorkomt. Of dit nou is om een dag te studeren of een dag op het kantoor te zitten. Vaak wordt het bij standaard koffie uit een automaat of koffiezetapparaat gehouden. Een trend is het koffie zetten via de traditionele wijze, bijvoorbeeld met een percolator. Mensen gaan terug naar vroeger en willen graag genieten van hun dagelijkse shot cafeïne. Dat kan met deze percolator! En dan wordt shotje ook wel erg serieus genomen. Met een percolator voor 6 kopjes, kan je in principe 6 shots koffie inschenken. Houd dat dus goed achter je oren als je graag een percolator in huis wilt halen.

Thee

Als je niet van koffie houdt, ben je vast niet vies van een kopje thee. Het mooie van thee is, is dat het zo breed is. Er zijn allerlei soorten smaken in verschillende soorten thee. Je kunt dus eeuwig variëren in welke thee je drinkt en zelfs in de wijze waarop je thee zet. Er zijn namelijk allerlei verschillende soorten rituelen die men gebruikt om thee te zetten. Dit kan bijvoorbeeld per cultuur verschillen. Zo zetten de japanners op een andere manier thee dan wij in Nederland.

Gebak

Een onmisbaar gedeelte van een feestje, is dat lekkere stukje gebak dat je bij de koffie of thee krijgt. Ook dit is weer een veelzijdige delicatesse. Je kan bijvoorbeeld vele soorten bij de supermarkt of bakker halen, maar dit kan je natuurlijk ook zelf uitvoeren! Dan smaakt het toch weer anders dan als je er één koopt. Dit is vooral erg leuk als bakken je passie is. Er is namelijk niks leuker dan mensen zien genieten van jouw creaties. En als je deze er nog mooier uit wilt laten zien, zijn daar ook weer vele mogelijkheden voor. Als iets lekker is, maar het ziet er niet uit eet niemand het. Het oog wil ook wat. En hier kan je al je gasten mee overhalen om toch te gaan genieten van wat jij hebt gemaakt!

Tags: