Vijver in de tuin? Waar begin je?!

Een paar dingen kunnen niet misstaan voor een perfecte tuin. Mooie planten, een terras, een barbecue? Maar op dit gebied is ook een vijver niet weg te denken en maakt dit het geheel compleet!

Een vijver aanleggen zorgt voor iets extra’s in je tuin. Een compleet nieuwe ecosysteem om specifiek te zijn. Door een vijver blaas je je tuin nieuw leven in! Zowel letterlijk als figuurlijk. Hierdoor trek je weer nieuwe levensvormen toe aan je tuin en zorg je voor levendigheid in je tuin! Maar hoe begin je hieraan? Daarom zijn er hier wat tips die je kunnen helpen bij dit proces.

Wat voor vijver?

Wat zijn de opties als je een vijver in de tuin wilt? Je kunt natuurlijk kiezen om deze zelf te graven en alles zelf neer te leggen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor ‘kant-en-klare’ vijvers. Het aanbod op dit gebied zijn in verschillende varianten. Zo heb je voorgevormde vijvers, vijverbakken en terrasvijvers om maar een paar voorbeelden te noemen. Als je hebt gekozen voor wat voor vijvers kan je verder kijken naar alle benodigdheden.

Vijverpomp

Wanneer je de keuze voor een vijver hebt gemaakt is het de bedoeling om een paar dingen te doen. Namelijk de vijver te vullen met water (natuurlijk) en een vijverpomp te installeren. Een vijverpomp zorgt voor een middelpunt van een vijver en het zorgt ervoor dat er doorstroom plaatsvindt van nieuwe zuurstofrijke water. Het water heeft hierdoor wat het nodig heeft om de vijver te voorzien van leven. Dit maakt de vijver aantrekkelijk voor bijvoorbeeld kikkers!

Vijveronderhoud

Wanneer alles in werking, is het natuurlijk zonde om het niet goed te onderhouden! Daarom is vijveronderhoud een must-have voor een vijver. Hier moet je denken aan vijverfilters zoals onderwaterfilters, doorstroomfilters, meerkamerfilters en drukfilters. Om de kwaliteit van je vijvers te kunnen waarborgen is het aan te raden om te kiezen voor pontec voor vijveronderhoud. Deze staat bekend om hun kwaliteit voor alles inzake vijveronderhoud!

Dit zijn een paar tips die in onze ogen zorgen voor een complete en levendige vijvers! Hopelijk kun je hierdoor binnen de kortste keren genieten van een mooie en levendige tuin.

Tags: