Tafelgasten? Leg ze in de watten!

Familie, vrienden, bekenden en/of zakenpartners mogen van jou hoe dan ook het allerbeste verwachten. Laat ze daarom maar eens zien wat jij in huis hebt!

Het huis is aan kant. De boodschappen zijn gedaan. De gerechten zijn gekozen. Wat kan er nu nog mis gaan? Vrij weinig. Maar wanneer je de slagingskans van je diner nog verder wilt verhogen, hebben we een aantal handige tips voor je. Hiermee zorg je dat de aankleding en de sfeer van jullie bijeenkomst onberispelijk zijn! Wil je graag dat je gasten jou nog eens aan het roer zetten van een op culinair niveau hoogstaande avond? Lees dan snel verder!

Verlichting

Gasten ontvangen is een beetje zoals goochelen; je laat je publiek precies zien wat je wilt en verwijdert het onnodige uit jun blikveld. Daarom is het aan te raden om vele mogelijkheden te hebben omtrent de verlichting in je woning. Heb je lampen die kunnen dimmen of lijkt het je een leuk idee om kaarsen en waxinelichtjes te gebruiken? Door een specifieke hoek in de schijnwerpers te zetten, bepaal jij waar je gasten al dan niet naar kijken. Zorg dat zich volledig focussen op wat jij belangrijk vindt!

Aroma’s

Niet alleen de geuren van jouw verse en overheerlijke gerechten brengen jouw gasten in hogere sferen; ook met andere luchtjes kun jij de emoties van je bezoekers volledig sturen! Dit doe je door aroma’s te laten gelden die precies passen bij de avond dan wel de tijd van het jaar. Kies daarom de ideale geurkaarsen en -branders en eventueel hun navulverpakkingen uit. Misschien heeft iemand in je gezelschap wel een favoriete geur. Waarom zou je niet je keuze daarop aanpassen?

Servies

Natuurlijk kun je een luide bel gebruiken maar je gasten verbaal aan tafel uitnodigen is wel zo netjes. En misschien snappen ze de hint ook wel wanneer jij met schalen en pannen heen en weer loopt die jouw culinaire hoogstandjes bevatten. Denk er goed over na hoe en waarmee je qua presentatie voor de dag wilt komen. De typisch Britse creaties van Royal Doulton doen het altijd goed! Ze bieden je de keuze uit klassieke en moderne borden, schalen en glazen, zodat je de volledige controle hebt over de aankleding van je avond. Jouw diner kan niet meer stuk!

Tags: