Lekker slapen! Tiqqel bewaakt jouw nachtrust.

  • Home
  • Wonen
  • Lekker slapen! Tiqqel bewaakt jouw nachtrust.

Kies niet voor het eerste het beste meubilair, zeker niet als het om je slaapcomfort gaat! Een bed samenstellen is dan ook iets dat je met zorg doet.

Fris en fruitig opstaan begint zo’n acht uur eerder. Met een comfortabele nachtrust. Maar hoe weten we zeker dat we ook echt die acht uren slapend doorbrengen? Nou, niet. Maar we kunnen er wel alles aan doen! Betrouwbaar slaapmeubilair is hierbij uiteraard de sleutel. Bij Tiqqel vind je precies wat je zoekt!

Bed

Ja, natuurlijk. Het bedframe zelf is het eerste element waar je op zoekt. Uiteraard zijn de maten heel belangrijk, aangezien het geheel op een manier in je slaapkamer moet passen dat je ook nog enige bewegingsruimte overhoudt. En ook je ledematen moeten eenvoudig binnenboord kunnen blijven! Bij kinderbedden is dat niet zo eenvoudig; het beste koop je deze ruim in de groei, zodat je niet ieder jaar een nieuw ledikant hoeft aan te schaffen. Mensen met een partner kiezen er uiteraard voor om een tweepersoonsbed te kopen. En vervolgens gaan ze op zoek naar de andere onderdelen die hun nachtrust comfortabel zullen maken!

Lattenbodem

De eerstvolgende halte is de lattenbodem afdeling. Zowel lichaamslengte als de afmetingen van je bed zijn hierbij cruciaal. Ook dient je lichaamsgewicht perfect verdeeld te zijn. Sommige mensen vinden het echter niet direct eenvoudig om de juiste slaaphouding – en dus die o zo belangrijke balans – te vinden. Kies dan voor een lattenbodem waarvan je de houding kunt verstellen.

Matras

Op zo’n houten geraamte ga je uiteraard niet liggen. Nee, op die lattenbodem moet eerst nog een matras! Dit onderdeel is in vele soorten en maten verkrijgbaar. Kies daarom een exemplaar dat net zo hard of zacht is als jij gewend bent en waar jij het lekkerste op slaapt. Tast je in het duister over de exacte eisen die je aan je matras zou moeten stellen?  Dan doe je er verstandig aan een expert te raadplegen!

Slaapkamermeubels

Je wilt natuurlijk wel alles bij de hand hebben wanneer je weer wakker wordt. Je glas water, je wekker, je horloge, telefoon, boek, bril, eventuele medicijnen… kortom, zonder een nachtkastje ben je niet compleet! Natuurlijk zijn andere meubelen ook onmisbaar, zoals stoelen en kleerkasten. Al deze elementen kies je natuurlijk uit op compatibiliteit met je eigen stijl!

Tags: