Hier moet je op letten bij het kopen van make up

  • Home
  • Beauty
  • Hier moet je op letten bij het kopen van make up
  1. Dierproefvrij

In Europa hechten we veel waarde aan cosmetica die niet getest is op dieren. Daarom is er sinds 2013 een wet doorgevoerd in Europa die testen van cosmetica op proefdieren tegen gaat. Dit is veel beter voor zielige dieren waarop getest wordt, maar ook voor de mensen. Inmiddels zijn er genoeg andere en betere testmogelijkheden dankzij nieuwe technologieën. Er zijn veel merken die het ‘cruelty free en vegan’ keurmerk hebben. Het keurmerk logo van de internationale dierenrechtenorganisatie PETA is te herkennen aan een konijn figuurtje. Controleer dit altijd even aan de achterkant van het potje of flesje. Zo weet je zeker dat je legaal make up aan het kopen bent.

  1. Houdbaarheidsdatum

Net als bij voedsel is het heel belangrijk dat je de houdbaarheidsdatum als eerste checkt voor het aanschaffen van make up. Bijna elke cosmetische artikel gaat ongeveer een jaar mee. Als je nog maar een aantal maanden hebt tot de houdbaarheidsdatum is het verstandig om te kijken naar een alternatief. De ingrediënten kunnen namelijk hun functies verliezen wanneer het over datum is. Hierdoor ontstaan er bacteriën en schimmels die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Het is daarnaast zeer zonde van je geld als je investeert in make up terwijl het niet lang mee gaat.

  1. Make up winkels/webshops

Er zijn mega veel winkels en webshops waar je make up kan kopen en/of bestellen. De bekendste cosmetica shops van onze winkelstraten zijn Douglas en Ici Paris. Deze hebben ook een webshop. Ook bij Parfumcenter kan je online make up kopen. Vermijd zoveel mogelijk kleine winkeltjes die onbekende merken verkopen of hele goedkope make up zoals bij de action. Deze kunnen heel gevaarlijk zijn voor je gezondheid. Je kan er uitslag of pukkeltje van krijgen, als het niet erger is. Wanneer cosmetica geen cent kost moet je je afvragen of er niet wat mis is.

Tags: