Drainage voor terras, hoe werkt dat precies?

  • Home
  • Wonen
  • Drainage voor terras, hoe werkt dat precies?

Verschillende soorten drainage voor je terras

Ben je op zoek naar een webshop voor het plaatsen van drainage in de tuin? Bij diverse aanbieders kun je verschillende drainage soorten vinden die je kunt gebruiken voor je terras. Er zijn bijvoorbeeld kale buizen, maar ook drainage met omhulling. De kale buizen zijn vooral geschikt voor de drainage van bomen, maar je kunt ze ook gebruiken in zware kleigrond. Voor je terras raad ik je aan om drainage met omhulling te gebruiken. Waarom? Door de omhulling wordt water namelijk beter opgenomen en er komen minder snel kleine grond gronddeeltjes terecht in deze buizen. 

 

Hoe werkt drainage voor je terras precies?

Wanneer het flink heeft geregend stroomt al het water weg via goot of put. Deze is aangesloten op een drainagebuis die al het water afvoert naar het riool, een vijver of een sloot. Het voordeel hiervan is dat grondwaterstand tegelijkertijd wordt tegengegaan. Dit doordat de drainagebuizen zijn voorzien van perforaties. Deze zorgen ervoor dat het grondwater wordt opgenomen.

 

Het beste drainagemateriaal voor jouw terras! 

Wanneer je drainage gaat aanleggen wil je natuurlijk wel het beste materiaal gebruiken! Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om als eerst te weten wat het probleem precies is. Wanneer je dit kunt omschrijven, kun je naar de winkel gaan om advies te vragen over welke producten je het beste kunt gebruiken. De meeste drainage buizen en hulpstukken zijn voorzien van het KOMO keurmerk. (Vraag hier voor de zekerheid nog wel even naar). Dan weet je in ieder geval zeker dat ze voldoen aan de wettelijke normen en eisen op het gebied van regenwaterafvoer.

 

Een groot voordeel voor je tuin

Wanneer je kiest voor drainage materiaal wat is gemaakt van hoogwaardig polypropyleen, is het bestand tegen meerdere chemische kwalen. Het voordeel is dat deze tot wel 50 jaar meegaan! 

Tags: