De kinderkamer: de centrale ruimte in je woning

  • Home
  • Wonen
  • De kinderkamer: de centrale ruimte in je woning

Kinderen zijn de toekomst en daarom moet er goed voor ze worden gezorgd. Geef ze dan ook hun eigen plek in huis met een gezellige kinderkamer. Hieronder vind je de basis op het gebied van meubelen waaraan dit vertrek zou moeten voldoen.

Bed

Om de groei en ontwikkeling van je kind te stimuleren, is gezond voedsel niet voldoende. Ook een comfortabele nachtrust is hierbij van cruciaal belang. En reken maar dat jouw kleine nóg lekkerder slaapt als zijn of haar bed letterlijk en figuurlijk het ledikant van zijn of haar dromen is! Je zoon sjeest in slaap in zijn racewagen, terwijl je dochter liever deftig per prinsessen koets vervoerd wordt. De mogelijkheden voor de slaapgelegenheid van je kind zijn eindeloos.

Bureau

Natuurlijk zou je denken dat een klein kind nog niet zo heel veel aan een schrijftafel heeft. Maar je moet er toch niet aan denken dat hij of zij met stiften of verf de hele vloer onder kliedert?! Nee, dan is een bureau een veel beter idee. Later zal hij of zij deze ook gebruiken om huiswerk aan te maken. Natuurlijk zul je misschien af en toe deze tafel moeten vervangen; de groei van je kind zit immers niet stil! Ook kan je zoon of dochter het bureau gebruiken om spelletjes op te spelen met vriend(innet)jes.

Kasten

Tot slot heb je nog kinderkamer meubels nodig waarin je kinderen hun speelgoed en kleding kunnen opbergen. Gelukkig bestaan er kasten in allerlei soorten en maten, zodat je met gemak een exemplaar kunt uitkiezen dat volledig aansluit bij de rest van het meubilair. Is het bed van je zoon of dochter een hoogslaper? Dan kun je hier eventueel ook nog kasten of kisten onder kwijt voor extra opbergmogelijkheden!

Tags: