Zó koop je een computer die bij je past

Wanneer je een nieuwe computer wilt aanschaffen zijn er een aantal beslissingen die je moet nemen. Wanneer je niet genoeg aandacht schenkt over bepaalde zaken, is de kans groter dat de PC uiteindelijk niet aan uw wensen voldoet. Dat is niet alleen zonde van jouw geld, maar het kan ook voor grote frustraties zorgen. Hier bespreek ik een aantal dingen waar je op moet letten en hoe je goedkoop een goede computer kunt krijgen.

Belangrijke zaken waar je op moet letten

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar je de pc voor gaat gebruiken. Afhankelijk van je antwoord, kan het advies immers compleet anders zijn dan je verwacht. Wanneer je bijvoorbeeld veel onderweg bent voor werk is het verstandiger om een kleine laptop aan te schaffen, zodat je deze gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Wanneer de computer in de woonkamer komt te staan is het handig om een mini-pc aan te schaffen, aangezien deze minder ruimte inneemt en geluid maakt. Wanneer je een PC voor het gamen wil gebruiken en de computerkast moet de ‘trots’ van de kamer worden, kun je zelfs kiezen voor een grote computerkast met LED-verlichting met de duurste computerdelen.

Ten tweede is het belangrijk dat een computer snel is. De tijd van de langzame harde schijven begint aan een eind te komen. Tijdens het kopen van een computer is het aan te raden een computer met SSD aan te schaffen. Met dit type harde schijf start de computer namelijk binnen een paar seconde op, verklein je de laadtijd van programma’s en verplaats je razendsnel documenten op jouw computer.

Ten slotte wordt er aangeraden een computer aan te schaffen met voldoende RAM (werkgeheugen). Tegenwoordig wordt DDR4 aangeraden. Wanneer je de computer voornamelijk gebruikt om te internetten en simpele programma’s te gebruiken, dan is 4GB voldoende. Ben je een fanatieke gamer en speel je de nieuwste games? Dan is het verstandiger om 16GB RAM te gebruiken.

De goedkoopste en beste computer voor jou

Wil jij een computer kopen? Dan is het aan te raden om zelf een computer te bouwen. Het voordeel hiervan is dat je de computer goedkoop aan kunt schaffen. Je hebt de volledige keuzevrijheid, prijstechnisch is het interessant aangezien je op het eerste oogpunt kan besparen op de grafische kaart, het moederbord, de voeding, het beeldscherm en intern geheugen. Door zelf een pc samen te stellen lever je een pc op die aan al jouw wensen voldoen. Daarnaast kun je te allen tijde de onderdelen vervangen. Vandaar dat het ideaal is als een computerwinkel bij jou in de buurt een aanbieding heeft op een bepaald onderdeel die jij zoekt. Daarnaast geeft het bouwen van een pc-voldoening, waardoor je nog meer plezier beleeft aan jouw pc.

Tags: