Waar koop je het verstandigst en goedkoopst een elektrische fiets?

De elektrische fiets is tegenwoordig een handig vervoersmiddel. Mensen in Nederland kijken nooit raar op als collega’s op de fiets naar het werk komen. Ook de minister-president Mark Rutte is daar een goed voorbeeld van, zelfs als hij de koning moet bezoeken. Met een elektrische fiets heb je meer controle over je reis van en naar het werk. Waar een stevige wind jouw reistijd op een normale fiets flink kan beïnvloeden, kun je op de e-bike gemakkelijk doorfietsen. Het is daarnaast ook handig vervoer tijdens een werkdag in de stad, aangezien het voor veel gemak zorgt. Vooral omdat je met de fiets binnen de stad nog makkelijk ergens naartoe kunt, spreekt veel mensen aan. Zo denken bedrijven er vaker over na om dienstfietsen te hebben. Ten slotte is beweging gezond en met de keuze voor een elektrische fiets kies je ook nog eens voor een duurzaam vervoersmiddel dat goed is voor de gezondheid. Althans, als je de e-bike inzet als alternatief voor bijvoorbeeld een motor, auto of ritje met het openbaar vervoer.

Online of fietsenwinkel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten elektrische fietsen. Ieder met hun eigen model en kenmerken. En aangezien iedereen alles online besteld, is het kopen van een elektrische fiets verstandiger wanneer dit in een fietsenwinkel gebeurt. Wanneer er een (tweedehands) elektrische fiets online wordt aangeboden is het onzeker of deze zich in goede staat verricht. Op de foto’s kan het er wel goed uitzien, maar dan blijkt het bij het gebruik van de fiets dat er het één en ander aan mankeert. Ook zijn er veel verschillende soorten e-bikes. Het is dus, wanneer je toch online gaat bestellen, verstandig om onderzoek te doen welke e-bike aan jouw behoeftes moet voldoen. Een elektrische fiets neemt per jaar in waarde af. Het komt dus ook voor dat mensen soms een te hoge prijs vragen in vergelijking met de staat waar de fiets zich in verricht.

Het kopen van een fiets in de fietsenwinkel geeft je daarentegen wel zekerheid dat je een fiets in topstaat koopt. Daarnaast kun je een kijkje nemen in de showroom naar de verschillende soorten elektrische fietsen, zodat jij er één kan kiezen die je zowel mooi vindt en goed bij je past. Verder zijn er de werknemers die bij elke nieuwe fiets bijgeschoold worden over wat voor model het is, waarvoor het hét beste gebruik dient te worden en de overige weetjes van de fiets.

Toen ik zelf een fiets kocht

Ik deel graag ook mijn eigen avontuur. Voor school en werk moest ik dagelijks 10 tot 12 kilometer reisen. In het begin deed ik dit met het openbaar Vervoer. De kosten hiervan waren best hoog en dus besloot ik om een elektrische fiets aan te schaffen. Ik begon om mezelf online te informeren, maar ik kwam er al snel achter dat ik niet wist wat ik precies nodig had. Ik heb toen besloten om mijzelf bij een fietsenwinkel in Hengelo te laten informeren. Hier kreeg ik duidelijk uitleg over de verschillende motoren van de elektrische fietsen en welke actieradius ik nodig had. Ik fiets nu al ruim 2.5 jaar rond op deze aangekochte e-bike