Trammelant met je ledikant? Snel oplossen!

Wanneer je niet over het juiste bed beschikt, zul je merken dat de kwaliteit van je nachtrust in rap tempo achteruit gaat. Dat vereist actie!

Actie? Slapen gaat toch juist om ontspanning? Dat klopt, maar dan moet je daar wel wat voor doen. Namelijk een passend bed aanschaffen. En dat moet aan nogal wat eisen voldoen voordat je erin gaat liggen! Ben je namelijk niet zo kieskeurig? Nou, dan kun je schapen gaan tellen tot je een ons weegt, slapen zul je niet. En dat is vandaag de dag sowieso al een probleem want beeldschermen roven al zo veel van onze nodige nachtrust weg. Dat en sowieso een onverschillige houding tegenover het concept slaap.

En nee, we maken geen geintjes hier! Nog even YouTube, WhatsApp of e-mail checken voor je – veel te laat – je bed in duikt houdt je alleen maar wakker. En dan hebben we ook nog het gemak van Netflix, Amazon Prime Video, HBOMAX en andere streamingdiensten. Daarvoor blijf je zo een uurtje of langer bank hangen terwijl je de volgende dag eigenlijk al vroeg uit de veren moet.

Je mentaliteit kunnen we niet veranderen, mocht je je hierin herkennen. Wel je slaapvoorzieningen door je op onderstaande mogelijkheden te wijzen.

Hoogslaper

Maak niet de vergissing door dit als een typisch kinderbed te bestempelen. Ook volwassenen hebben hier behoorlijk veel baat bij! Zo biedt een hoogslaper even veel slaapcomfort als ieder ander bed maar houd je ook nog eens behoorlijk wat ruimte over. Daar kun je bijvoorbeeld een bureau of een bank neerzetten. Of een comfortabele stoel. En anders heb je hierdoor zat plek om grotere spullen te stallen dan je normaal gesproken onder een bed kwijt kunt. Maar wat jij met deze extra ruimte doet is natuurlijk helemaal aan jou!

Twijfelaar

Natuurlijk neemt een tweepersoonsbed behoorlijk wat ruimte in, maar met z’n tweeën in een bed dat voor één individu bedoeld is? Nee, dank je. De perfecte middenweg is natuurlijk het in gebruik nemen van een twijfelaar. Nog steeds is dat voor een koppel heel erg knus maar in je eentje heb je dan echt zeeën aan ruimte voor jezelf. Neem het er dan ook lekker van!

Slaapbank

Zitten en slapen wanneer je wilt. Dat kun je eigenlijk wel op ieder bed maar niet eentje die je in je woonkamer zet. Maar hiermee heb je wel de mogelijkheid om het je gasten extra comfortabel te maken! Je klapt hem namelijk uit wanneer er iemand zijn of haar nachtrust op door wil brengen en schuift hem weer in elkaar wanneer jij of iemand anders er lekker op wil zitten! Handig toch?