Massagewerk Friesland – massage Friesland

Ben je opzoek naar een massage in Friesland? Dan is een bedrijfsstoelmassage misschien wel iets voor jou en jouw collega’s. Tegenwoordig draait alles om snelheid en wordt er minder ontspannen. Op de werkvloer kan dit zorgen voor meer ziekteverzuim en hogere stressklachten bij werknemers, wat het ziekteverzuim verhoogd. Als werkgever wil je jouw werknemers natuurlijk zo gezond en fit mogelijk behouden om ziekteverzuim tegen te gaan. Een stoelmassage op de werkvloer is daarvoor een goede mogelijkheid.

Waarom een stoelmassage?

Werknemers hebben het naast hun werk vaak ook thuis ontzettend druk. Dit zorgt voor overvolle agenda’s, wat regelmatig gepaard gaat met te weinig lichaamsbeweging en slechte eetgewoontes. Wanneer dit een langere tijd aanhoudt kan dit zorgen voor onder andere schouder- en nekproblemen en in de uiterste gevallen tot een burn-out. Wanneer je opzoek bent naar een massage in Friesland voor je werknemers kun je het best kiezen voor een stoelmassage. Als werkgevers kun jij de medewerkers namelijk op de werkvloer laten ontspannen door hen een massage aan te bieden. Je kunt gemakkelijk een afspraak maken met een professionele en gediplomeerde masseur, waarna zij op het afgesproken tijdstip langs zal komen om jou en jouw werknemers een drukpuntenmassage te geven.

Wat is een stoelmassage?

De masseur neemt een speciale ergonomische stoel mee, waarin de werknemer in een ontspannen houding zit. Hiervoor hoeft hij niet van de werkvloer af, wat veel tijd scheelt. De werknemer hoeft voor een Massage in Friesland niet heel de provincie door. Deze stoel wordt bij voorkeur in een rustige omgeving neergezet. Zo kan de medewerker echt even ontspannen, zonder al te veel omgevingsgeluiden. Wanneer de werknemer in de stoel zit wordt alles goed afgesteld waarna de masseur een zogenoemde drukpuntenmassage geeft. Dit kan gewoon over de kleding heen. Een drukpuntenmassage zorgt ervoor dat het bloed sneller begint te stromen. Op deze manier worden afvalstoffen sneller afgevoerd, en wordt er meer ruimte voor vers zuurstof in ons bloed gemaakt. Hierdoor zul je je na de drukpuntenmassage direct beter voelen. Tijdens de massage worden er drukpunten uit de volgende delen van het lichaam behandeld:

 • Handen
 • Armen
 • Nek
 • Schouders
 • Rug
 • Heup
 • Hoofd

Na elke massage is het belangrijk om voldoende water te drinken. Dit zorgt ervoor dat de afvalstoffen snel afgevoerd kunnen worden zonder dat het hoofdpijn oplevert.

Wat voor voordelen levert een drukpunten massage op?

Het levert hiernaast de volgende voordelen op:

 • Na een drukpuntenmassage zal een medewerker zich direct energieker voelen. Het neemt stress af en zorgt voor ontspanning.
 • Uit onderzoek is gebleken dat een regelmatige drukpunten behandeling het aantal bloedcellen in je lichaam toe zal nemen, dit heeft als voordeel dat de weerstand wordt verhoogd.
 • De massage neemt spierspanning in spierstijfheid af is de hiervoor benoemde delen van het lichaam.
 • Het verhoogt de concentratie en geeft een frisser en alerter gevoel.
 • De massage zorgt ervoor dat het bloed sneller begint te lopen en de afvalstoffen uit de spieren beter worden afgevoerd.

Kortom een massage op de werkvloer geeft vele voordelen. Het zal uiteindelijk zorgen voor energieker en fitter personeel en een lager ziekteverzuim opleveren. Hiernaast worden gezondheidsklachten sneller opgespoord en worden werknemers zich bewuster van hun lichaamshouding.

Tags: