Minimale ruimte? Maximale resultaat!

Slapen

Met een beperkt aantal vierkante meters als woonruimte moet je creatief nadenken om het maximale kunnen halen uit de ruimte. Maar waar begin je? Hier hebben we een aantal punten op een rijtje gezet voor de kleine kamer bewoners onder ons!

Iedereen heeft (volgens mij) wel behoefte aan veel ruimte. Het liefst heb je natuurlijk een vrijstaande villa met grote kamers, maar in praktijk is dit helaas niet het geval. Toch zijn er veel punten waarop je je woonruimte effectiever kan gebruiken of groter kan laten lijken.

De muren

Veel mensen stappen in de valkuil door alleen naar het oppervlak te kijken. Toch kan je veel meer uit je kamer halen door de muren te gebruiken. Hier moet je denken aan extra planken plaatsen naast en boven de deur. De ruimte om en nabij je ramen te gebruiken. Daardoor heb je meer opbergruimte en hou je meer ruimte over op het oppervlak.

Kleur en verf

Het is aan te raden om vooral voor lichtere kleuren te kiezen voor je interieur. Deze reflecteren het licht en zorgen zo dat de kamer groter. Donkere kleuren zorgen wel voor een intieme setting, maar donkere kleuren absorberen licht en dan kan je kamer kleiner lijken. Daarom is het aan te raden om je muren in lichte kleuren te verven. Het hoeft echter niet bij de muren te blijven. Zo kan het plafond ook wel een likje verf gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de aandacht ook eens naar je plafond gaat, en dat zorgt er ook voor dat je kamer een stuk groter lijkt.

Multifunctioneel meubilair

Spelen met kleur waardoor je zorgt voor het gevoel van extra ruimte, betekent ook niet gelijk dat je echt meer ruimte hebt. Je wilt natuurlijk iets ‘tasbaarders’ waardoor je slimmer je kamer kan inrichten. De creatievelingen onder ons hebben vast al gedacht dat het hierover zou gaan. Meubelstukken kunnen meerdere dingen voor je betekenen. Zo kan je een bed hebben met extra opbergruimte aan de onderkant of kan je kiezen voor een hoogslaper met een bureau eronder. Hierdoor kan je slaap combineren met ruimte voor je tv of voor je boeken.

Dit waren de tips voor het omgaan met kleine ruimtes, hopelijk helpt het en kun je snel genieten van wat extra woonruimte!

Tags: