Hoe je je sneakers in de wasmachine wast zonder ze te verpesten

  • Home
  • Kleding
  • Hoe je je sneakers in de wasmachine wast zonder ze te verpesten

Sneakers zijn voor velen van ons een onmisbaar kledingstuk. Ze zijn comfortabel, veelzijdig en kunnen zowel omhoog als omlaag worden gekleed. Maar zoals alle schoenen worden ze uiteindelijk vuil en moeten ze worden schoongemaakt. Hoewel je je sneakers altijd met de hand kunt wassen, is het soms makkelijker om ze in de wasmachine te gooien. Maar sneakers in de wasmachine wassen kan riskant zijn, als je niet weet wat je doet, kun je je schoenen verpesten. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Volg het onderstaande stappenplan om je sneakers in de wasmachine te wassen zonder ze te verpesten.

Hoe je je sneakers in de wasmachine wast zonder ze te verpesten

1. Verwijder de losse zolen en veters van je schoenen voordat je ze in de wasmachine stopt. Zo voorkom je dat de zolen loskomen en dat de veters verstrikt raken in het roerwerk.

2. Maak de buitenkant van je schoenen schoon met een vochtige doek om al het oppervlakte vuil te verwijderen voordat je ze in de wasmachine stopt.

3. Doe uw schoenen in een (oude) kussensloop of waszak voordat u ze in de wasmachine doet. Dit beschermt uw schoenen tegen beschadiging door andere onderdelen in de wasmachine en voorkomt dat veters en kleine onderdelen verloren gaan in de spleten van de machine.

4. Doe je schoenen in de wasmachine op een delicaat programma met koud water. Heet water kan kleuren doen uitlopen en delicate materialen zoals suède en leer beschadigen.

5. Start de wasmachine en laat hem zijn gang gaan. Afhankelijk van hoe vuil je schoenen zijn, moet je misschien een tweede cyclus draaien.

6. Haal je schoenen uit de wasmachine en laat ze op kamertemperatuur aan de lucht drogen. Stop ze niet in de droger, want dan kunnen ze krimpen of kromtrekken. Zodra ze droog zijn, maak je eventuele losse zolen of veters weer vast en voila! Je sneakers zijn weer zo goed als nieuw. 

De risico’s van het wassen van je sneakers in de wasmachine

Hoewel het wassen van je sneakers in de wasmachine veel voordelen heeft, het is snel, makkelijk en effectief, zijn er ook enkele risico’s waar je op moet letten voordat je je schoenen bij de was doet:

– Het materiaal van de schoenen kan beschadigd raken(vooral bij suède of leer) 

– De lijm kan loslaten (waardoor de zolen van de schoenen loskomen) 

– De kleuren van je schoenen kan uitlopen en vervagen 

– De schoenen kunnen krom trekken en krimpen 

– De veters kunnen blijven hangen in de wasmachine 

Één opmerking over het onderhoud van de wasmachine. Het is belangrijk dat u uw wasmachine regelmatig schoonmaakt om wasmiddel ophoping, schimmelvorming en slechte geuren te voorkomen, en vooral om ervoor te zorgen dat hij nog jaren goed blijft werken

Is er tijdens het wassen toch iets misgegaan met uw sneakers? Geen zorgen! Haal een nieuw paar bij www.lastradashoes.nl