Hét programma van een wasbox voor het wassen van je auto

Word het voor jou ook weer eens hoognodig tijd om je auto te wassen? Maar merk je dat je maar half het werk doet als je de auto bij jou thuis schoonwast? Voor als jij hetzelfde probleem als ik heb is het misschien verstandiger om je auto mee te nemen naar een wasbox. Hier kun je jouw auto van top tot teen wassen zodat het zó schoon wordt dat het lijkt alsof die net uit de winkel komt.

Bij een wasbox kun je gemakkelijk zelf je auto wassen. Wasboxen hebben immers genoeg ruimte zodat je tijdens het wassen gemakkelijk om de auto heen kunt lopen om alle plekjes schoon te krijgen. Een wasbox heeft meerdere programma’s, zo kun je er:

Velgen reinigen: Dit is van essentieel belang. Dit doe je met een goed reinigingsmiddel. Dit is van belang zodat de velgen mooi schoon worden en hardnekkig remstof wordt verwijderd. Hierdoor verleng je aanzienlijk de levensduur van de autobanden en velgen.

Hogedruk wassen: Wanneer je gebruik maakt van een hogedrukreiniger is het verstandig om minstens 20 centimeter afstand te houden tussen de mond van de spuit en de lak van je auto. Zodat je de lak niet onnodig beschadigd.

Schuim borstelen: In de wasboxen is de kwaliteit van de schuimborstel bepalend voor het schoonmaakresultaat. Men verwacht een bepaalde hoeveelheid schuim dat met een constante stroom uit de borstelkop komt en het vuil losweekt.

Afspoelen: Uiteindelijk moet al het schuim en losgeweekt vuil eraf worden gespoeld.

Glans wax: met het aanbrengen van glans wax zorg je ervoor dat die glans voor een lange tijd blijft en extra bescherming biedt.

Vlekvrij naspoelen: Wanneer je je auto vlekvrij gaat naspoelen, spoel je de auto met osmose water. Met als gevolg dat je jouw auto dus niet hoeft droog te zemen.

Wanneer ik dit programma volledig heb afgelopen is mijn auto splinterschoon. Het geeft immers een heerlijk gevoel om in een schone auto rond te rijden. Wanneer ik mijn auto ga wassen bij een wasbox probeer ik vouchers te vinden voor een wasbox in Hengelo om zelf mijn auto te wassen. Door mijn auto te wassen bij een wasbox weet ik gegarandeerd dat ik mijn auto spik en splinterschoon krijg.