Haardhout kopen met korting

Het is de droom van elke man: een grote pallet haardhout waarmee je in de koudere uurtjes je tuinhuis heerlijk warm kunt houden. Helaas zit er aan deze mannendroom ook een behoorlijk prijskaartje. In dit artikel geef je ik graag een aantal tips hoe je deze mannendroom goedkoper uit kunt laten komen. We geven je ook een aantal tips waar je beslist niet op moet bezuinigen. Want haardhout dat niet brandt daar heb je natuurlijk helemaal niks aan.

Bespaar beslist niet op de kwaliteit

Iedereen kent wel het gezegde “kwaliteit boven kwantiteit” bij haardhout kopen gaat dit gezegde dat ook zeker op. Goed haardhout brand langer, brand schoner en geeft veel meer warmte af. Het is dus zaak dat de door jouw beoogde pallet aan deze eigenschappen voldoet.

Droog hout garantie

De droog hout garantie garandeert dat het haardhout een maximaal restvochtpercentage heeft van 20%. Hoe dichter dit percentage bij de 0 ligt hoe beter het hout is. Er hoeft namelijk minder vocht te worden verbrand en daardoor heb je onder andere minder rookontwikkeling.

Het kopen van een goed gestapelde pallet haardhout

Let er bij de aanschaf van uw haardhout ook op dat de pallet op de juiste manier is gestapeld. De pallets worden namelijk per kuub afgerekend. Dit betekent dat je bij slordig gestapelde pallets ook veel lucht koopt. Aangezien alle lucht om ons heen gratis is wil je hier natuurlijk niet voor betalen, maar wil je gewoon zoveel mogelijk blokken hout.

Check altijd of er kortingscodes online staan

Ben je een echte online shopper? Dan kan dit jou flink wat voordeel opleveren. Want voor bijna alles wat online te koop is kun je wel een kortingscode vinden op het internet. Als je bijvoorbeeld een fanatieke haardhout shoppen bent bij Masterfire dan kun je deze Masterfire kortingscode gebruiken.
Ook de andere aanbieders zullen ongetwijfeld deze codes hebben laten rondzwerven op het internet.

Kies het juiste type haardhout

Er zijn best veel soorten bomen en dus ook veel verschillende soorten haardhout. Elk type heeft zijn eigen eigenschappen. Door goed te bepalen wat je met het hout wilt bereiken kun je het juiste type hout kopen en dus meer rendement uit je bestelling halen. Als we het hebben over eigenschappen dan kunnen we denken aan het volgende:

  • Hoe schoon is de verbranding
  • Geeft het snel of langzaam warmte af
  • Hoe is het vlammenspel van het hout
  • Hoe knispert het vuur en wat is de geur ervan
  • Welke ruimte kan het makkelijk verwarmen
  • Is het makkelijk aan te steken

Verder is het natuurlijk belangrijk dat je het haardhout droog wegpakt.

Tags: