4 redenen om een beveiligingscamera op te hangen bij je huis

  • Home
  • Diversen
  • 4 redenen om een beveiligingscamera op te hangen bij je huis

Beveiligingscamera’s zijn een bekend verschijnsel geworden in openbare plaatsen zoals winkelcentra, banken, scholen, ziekenhuizen, luchthavens, casino’s en wegkruisingen. Maar wist je dat ze ook een steeds belangrijker onderdeel worden van residentiële beveiligingssystemen? Naast dat ze helpen om de criminaliteit terug te dringen en de veiligheid vergroten op openbare plekken, kan bewakingscamera’s ook helpen om jezelf, je familie en je bezittingen te beschermen in en om het huis. Om de volgende redenen is het een goed idee om serieus na te denken over de aanschaf van een beveiligingscamera:

1. Houd in de gaten wat er buiten je huis gebeurt

Een goede manier om indringers te ontmoedigen, is om beveiligingscamera’s aan de buitenkant van je huis te bevestigen. Door meerdere camera’s te combineren, kun je zorgen voor een bijna 360 ° zicht om jouw huis. Een uitstekende manier om ongewenste bezoekers in het oog te houden, of om beelden van de bewakingscamera’s in het geval van een overval te gebruiken als bewijsmateriaal.

2. Zie wie er voor de deur staat

Als je niet beschikt over het type voordeur dat geschikt is voor een kijkgaatje, of gewoon extra zekerheid wilt hebben voordat je je huis opent voor iemand, kun je een kleine bewakingscamera ophangen. Je weet dan zeker of het veilig is om de deur open te doen. Bespaar op gegevensopslag door een camera te gebruiken die bij beweging activeert en alleen filmt wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

3. Houd je garage in de gaten

Ondanks het feit dat ze over het algemeen veel gemakkelijker zijn om in te breken dan andere gebouwen en vaak dure voertuigen en apparatuur huisvesten, zijn garages meestal niet goed beveiligd. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze vaak wijd open worden gelaten met hun inhoud in het zicht van voorbijgangers. Auto’s, fietsen en high-end elektrische gereedschappen zijn zeer verleidelijk voor potentiële dieven, dus bescherm ze met meer dan een roldeur of slot. Het installeren van een zichtbare, maar niet bereikbare camera met externe toegangsbeveiliging stelt houdt ongewenste bezoekers buiten.

4. Monitor zwakke punten waar dieven kunnen binnenkomen

Dieven gebruiken niet altijd de voordeur wanneer ze bij je thuis proberen binnen te komen, dus vergeet niet potentiële toegangspunten zoals ramen, openslaande deuren en kelderdeuren te beveiligen. Hoewel het bij lange na niet nodig is om een bewakingscamera bij elk toegangspunt te plaatsen, is het geen slecht idee om een extra paar ogen te kijken naar ramen en deuren die niet zichtbaar zijn voor de buren, niet zichtbaar vanaf de straat, of worden verborgen door bomen, hoge hagen of andere visuele obstakels.

Tags: